انتخاب نام دامنه از مهمترین کارهای ابتدایی در ساخت وب سایت میباشد. عناصر بسیاری در انتخاب نام خوب و حرفه ای برای دامنه موثر هستند که در مقاله آموزش انتخاب نام مناسب برای دامنه همه این موارد مورد بررسی قرار گرفته است.
پس از اینکه چندین نام متفاوت برای دامنه خود انتخاب کردید حالا نوبت آن رسیده است که تست آزاد بودن دامنه را بررسی کنید و ببینید آیا شخص دیگری نام دامنه انتخابی شما را قبلا ثبت کرده است یا خیر ؟
سایت های بسیار زیادی هویزی دامنه یا استعلام دامنه را انجام میدهند که بهترین سایت خرید دامنه iranserver.com است. پس از ورود به سایت در قسمت جستجو که نوشته شده است ” نام دامنه برای ثبت یا انتقال ” ، نام دامنه مورد نظر خود را وارد میکنید . اگر دامنه قبلا ثبت شده باشد که به شما نمایش میدهد که قبلا ثبت شده است و حتی پیشنهاد برای پسوند های دیگری را نیز برای شما نشان می دهد .
اگر دامنه آزاد باشد که به صفحه خرید میتوانید بروید و آن دامنه را پس از انجام مراحل ، خریداری نمایید .
از دیگر سایت های مطرح ارائه دهنده هاست و دامنه ، نت افراز میباشد. در سایت هاستینگ نت افراز هم میتوانید استعلام دامنه مورد نظر خود را انجام دهید.
سایت hosiran.net نیز شبیه به ایران سرور میباشد و قیمتها متفاوت میباشد .
سایت nic.ir هم که برای دامنه های ir میباشد و باید ایرانی باشید و مدارک لازم را ارئه دهید تا دامنه را بسازید. هویز دامنه ir را نمیتوان بست. برای داشتن دامنه ir باید حتما در سایت ایرنیک ، شناسه کاربری داشته باشید .
اگر دسترسی به پرداخت دلاری دارید و میخواهید بدان صورت کار را پیش ببرید سایت های زیر را پیشنهاد میکنم:
سایت name.com از سایتهای خارجی هست که بسیار حرفه ای تر به شما پیشنهاد دامنه با پسوندهای متفاوت را میدهد . این سایت با نمایش پسوند های بسیار زیاد میتواند به شما ایده مناسبی برای دامنه کوتاه با پسوند خاص بدهد. مثلا دامنه yad.xyz میتواند یک دامنه کوتاه برای کارهای تبلیغاتی و ایمیل مارکتینگ برای سایت ما باشد .
سایت namechk.com هم از سایت های خیلی کمک کننده است و اکانتهای اینستاگرام و فیسبوک و یوتیوب و تویتر و … را هم برای شما بررسی میکند و در این مورد میتواند بسیار برای شما کاربردی باشد.
سایت namecheckr.com را هم بررسی کنید بسیار جذاب و کاربردی برای تست آزاد بودن دامنه است .
سایت namemesh.com هم برای دامین های خارجی خوب است و یک هوش مصنوعی طوفان فکری دارد که اگر چند کلمه کلیدی به آن بدهید ، ایده های زیادی را برای شما در مورد انتخاب نام دامنه ایجاد میکند . راهنمایی های این سایت در ساخت دامنه بسیار عالی میباشد و پیشنهادات هوشمندانه ای به شما میدهد.
سایت viewdns.info را هم سر بزنید . جذابیت هایی که در این سایت وجود دارد را در هیچ کجای اینترنت پیدا نخواهید کرد.
مراحل تست دامنه سایت
تست یک دامنه مراحلی دارد که خوب شاید ترتیب آن مهم نباشد ولی باید آنها را رعایت کنید این مراحل شامل:
- اول از همه دامنه ای که انتخاب کردی را تو گوگل سرچ کن:
اگر دامینی که انتخاب کرده بودی در لیست سرپ گوگل نبود که هیچ عالیه ولی اگر بود ممکن است تاریخ تمدیدش گذشته باشد یا حتی ممکن است پنالتی شده باشد که باید حتما توجه کنید.
-
سابقه دامنه را بررسی کنید
ببینید قبلا این دامنه برای چی استفاده شده است، آیا فعالیت غیر معمولی در آن انجام نشده باشد و در بعضی شرایط ارزش دامنه است که ممکن است دامنه انتخابی شما ارزش خاصی نداشته باشد.
-
بررسی اطلاعات whois
در whois باید به اینکه دامنه چند بار تمدید شده، چند بار مهلت تمدیدش تمام شده است، چند بار صاحب دامنه عوض شده است، سابقه صاحب دامنه چگونه بوده است و پنالتی شدن سایت باید خیلی توجه کنید.
-
بررسی سابقه گوگلی دامنه
در چه حوزه هایی در کسب و کار فعال بوده است، در صفحه اول گوگل بوده است یا خیر، چند بار ایندکس شده است، اسپم بوده یا خیر و پنالتی شدن که گفتیم تمام این موارد جزو سایقه به نوعی گوگلی یک دامنه به حساب می آید.
اقتدار متناقض است
شاید شما دامنه ای را برای خرید انتخاب کرده باشید که به ظاهر و بر اساس سوابق آن یک دامنه معروف و زنک دار است ولی این اقتدار می تواند به ظاهر باشد وقتی که ارزش دامنه اش روز به روز در حال کم شدن است بنابرایناین دامنه بعد از گذشت چند وقت می تواند هیچگونه ارزش نداشته باشد پس در خرید دامنه های رنک دار دقت کنید که دامنه مورد نظر روز به روز ارزشی تر می شود یا بر عکس چون این موضوع می تواند برای شما گران تمام شود.
EMD چیست؟
نکنه دیگری که در بحث دامنه با آن روبه رو هستید emd است، emd به دامنه ای گفته می شود که نام دامنه دقیقاً با یک جستجو مطابقت دارد، دامنه مطابق دقیق (EMD) نامیده می شود. به عوان مثال اگر می خواهید کلمه کلیدی شما بهترین ابزار جستجوگر باشد باید نام دامنه خود را bestseotools.com بگذارید تا از قاعده emd پیروی کرده باشید این امر همیشه نمی تواند مفید باشد ولی خوب وقتی به صورت مستقیم سرچ شوید ترافیک سایت شما زیاد می شود.
دامنه ها داستان سایت شما را بیان می کنند
برای اینکه شما بتوانید بهترین دامنه را انتخاب کنید نکاتی هست که باید رعایت کنید. ولی برای انتخاب یک دامنه نام آن خیلی می تواند مهم باشد چون نام یک دامنه معرف شما است و قطعا یکی از نام هایی است که شما با آن سرچ می شوید پس در انخاب آن دقت کنید.
آِیا با اسپم اسکور بهینه شده است
قبلاً ، اشاره کردم که نباید به دنبال کلمه کلیدی برای نام دامنه سنگین باشید. اما این بدان معنا نیست که شما نمی توانید بدون اسپم بودن آن را بهینه کنید. به عنوان مثال. ، اگر مشاغل مستقر در لندن هستید. و در لندن چیزی می فروشید. پس داشتن “London” در نام دامنه منطقی است. فقط باهاش اسپم نشو چون اگر اسپم شوید تقریبا می توان گفت شما دامنه خود را از دست داده اید و ارزشی دیگر برای گوگل ندارد.
دامنه تجاری
در دامنه های تجاری چند نکته است که باید به آن ها حتما توجه کنید
- اصولا برای دامنه های تجاری بهتر است اصولا یک دامنه جدید بسازید. چون عوض کردن کسب و کار و گرفتن رتبه در گوگل و جلب اعتماد کاربران خیلی می تواند سخت باشد. پس بهتر است از یک دامنه جدید استفاده کنید.
- بهتر است دامنه ای را انتخاب کنید که نام کسب و کارش زیر شاخه ای از شما باشد تا برای بحث اعتماد و تراست. در گوگل به مشکل نخورید و به راحتی بتوانید پروداکتی بسازید که بتوانید از آن پول در بیارید.
استعلام مالکیت دامنه
اگر بخواهید مالکیت یک دامنه را مشخص کنید اصطلاحا باید هویزی دامنه را مشخص کنید . برای این کار سایتی هست بنام who.is که در آنجا وارد میشوید و در کادر بالا اسم دامین یا آدرس آی پی را مینویسید. مانند عکس زیر
در سایت who.is پس از جستجو کردن نام دامنه در صورتیکه دامنه قبلا ثبت شده باشد. در همان بالا این مورد را نمایش میدهد . حتی امکان دارد اگر در مرورگر آن نام را بزنید ، هیچ سایتی باز نشود .به این معنی نیست که میتوان آن دامنه را ثبت کرد. آن دامنه ثبت شده است ولی سایتی روی آن فعال نیست.
دامنه ثبت شده امکان دارد در مرورگر باز نشود زیرا سایتی بر روی آن نصب نیست
در زیر کادر دامنه رجیستر شده ، همانطور که میبینید پیشنهادهایی از سایر پسوندهای دامنه ارائه گردیده است که قابل دسترسی و خرید میباشد. در عکس بالا منظور این است که میتوانید سایتی با نام yaadyar.net یا yaadyar.org را ایجاد کنید ولی yaadyar.com ثبت نام شده است و قابل خریدن نیست.
نتایج استعلام در who.is
اگر صفحه را به سمت پایین اسکرول کنید نتایجی را نشان میدهد که در زیر به توضیح آنها میپردازم:
نتایجی برای ما می آورد مثلا مینویسد. ثبت کننده دامین چه موسسه ای است که در اینجا joker.com است.
زمان اتمام قرارداد یا اکسپایرد شدن دامنه را مشخص می کند . البته حدود هشتاد روز بعد از اتمام زمان اجاره دامنه ، آن دامنه برای صاحب اصلی رزرو باقی میماند .و پس از آن دامنه آزاد میشود و دیگران میتوانند آن را اجاره کنند .
زمان اجاره دامنه هر چه طولانی تر باشد گوگل ارزش بیشتری برای آن دامنه قائل میشود .
زمان ثبت نام دامنه را نمایش میدهد .
آخرین آپدیت اطلاعات بر روی دامنه را نمایش میدهد . این آپدیت ها شامل name servers و یا اطلاعات مالک میباشد .
name servers را نمایش میدهد که بوسیله آنها میتوانید متوجه شوید که از کدام هاست استفاده میکند.
اطلاعات آدرس ایمیل و شماره تماس و اسم شرکت ثبت کننده و کشور و شهر را هم می دهد. که البته امکان بستن ایمیل و شماره تماس و عدم نمایش آنها وجود دارد. WhoisGuard. این امکان را میدهد .که خیلی از اطلاعات در سایت هویز نمایش داده نشود .
دلایل استفاده از هویزگارد
به دو دلیل بهتر است شماره تماس و ایمیل در هویز نمایش داده نشود :
1- اول اینکه اگر موارد قانونی پیش آمد به راحتی شما را پیدا نکنند . و تا وقتی شما را پیدا نکرده باشد تا قانون را به شما ابلاغ کند ، جریمه ای هم برای شما در نظر گرفته نمیشود.
2-مورد دوم مربوط به هک شدن سایت میباشد. وقتی در سایتی ( به خصوص سایت وردپرسی ) کسی ایمیل شما را بداند. و از طریقی بتواند رمز شما را هم پیدا کند به راحتی میتواند آن سایت را هک کند.
پس WhoisGuard بسیار مهم میباشد. و از جایی که دامنه را ثبت میکنید درخواست کنید که ایمیل و تلفن شما را به سایت هویز نمایش ندهد. برخی از شرکت ها این کار را رایگان انجام میدهند مانند ایران سرور . برخی دیگر مانند هاستیران مبلغی را دریافت میکند و این کار را انجام میدهد.