ممکن است یک وب سایت عالی با تعداد قابل توجهی بازدید کننده روزانه داشته باشید و یک تجارت خوب نیز انجام دهید. اما آیا تا به حال به این فکر کرده اید که اگر کاربران به یک صفحه خراب وارد شوند، چه عکس العملی از خود نشان می دهند؟ می توانید حدس بزنید- در این حالت مشتری احتمالی خود را از دست می دهید و یک تصور وحشتناک از سایت خود برای آن ایجاد می کنید. این می تواند برای یک وب سایت ویران کننده و مخرب باشد که دلیل آن پیوند های شکسته است.
در این مورد ما برای شما یک خبر خوب داریم. یک افزونه مفید برای وب سایت شما که به تمام لینک های شکسته نظارت می کند. فقط کافی است که افزونه را نصب کنید و کارهای دیگر خود را انجام دهید چرا که این افزونه می تواند به صورت خودکار این کار را انجام دهد. این افزونه تمام پست ها، نظرات و سایر مطالب شما را برای پیدا کردن لینک های خراب بررسی می کند و در صورت یافتن فورا به شما اطلاع می دهد. بعلاوه در مورد تصاویر گمشده نیز گزارش می دهد تا شما به سرعت آن را بر طرف کنید.
همچنین می توان گفت که این افزونه گزینه هایی برای جلوگیری از پیگیری لینک های خراب موتور های جستجو، نمایش پیوند های شکسته متفاوت و غیره دارد. شما می توانید اعلان ها را در این زمینه از طریق ایمیل یا داشبورد وردپرس دریافت کنید.
وجود لینک شکسته در سایت نه تنها تجربه کاربری بدی ایجاد می کند، بلکه از دید سئو نیز تأثیر منفی برای سایت شما دارد.
شما اگر بخواهید که در سایت بگردید ولینک های خراب یا شکسته شده را پیدا کنید، زمان خیلی زیادی را از دست می دهید. اما رفع لینک های خراب با افزونه Broken Link Checker این امکان را به شما می دهد که خیلی راحت و سریع صفحاتی که دارای خطای 404 وردپرس و لینک های خراب هستند را پیدا کرده و مشکل آنها را برطرف کنید. به همین دلیل است که این افزونه از بهترین افزونه های سئو وردپرس است.
در این آموزش افزونه Broken Link Checker را بررسی کرده و نحوه استفاده از این افزونه و پیدا کردن لینک های خراب با آن را توضیح خواهیم داد.
آموزش افزونه Broken Link Checker و نحوه پیدا کردن لینک های خراب در وردپرس
ابتدا افزونه را از پایین صفحه دریافت نموده و آن را در سایت خود در بخش افزونه ها نصب کنید. اگر منو افزونه را ندیدید یا اطلاعات جزئی تری لازم دارید، به راهنمای گام به گام ما در مورد آموزش نصب افزونه وردپرس مراجعه کنید.
بعد از اینکه افزونه نصب شد آن را فعال کنید. پس از فعال سازی افزونه در بخش تنظیمات پیشخوان وردپرس شما، منویی با عنوان “بررسی کننده پیوند” اضافه می شود.
با کلیک بر روی آن به صفحه تنظیمات افزونه وارد می شوید که در آن می توانید تنظیمات افزونه را بررسی کرده و آن را برای خودتان سفارشی سازی کنید.
صفحه تنظیمات افزونه دارای پنج تب مختلف است که در ادامه آموزش افزونه Broken Link Checker آنها را توضیح می دهیم.
تنظیمات افزونه رفع خطای ۴۰۴ در وردپرس
با انتخاب گزینه “بررسی کننده پیوند” از منوی تنظیمات به صفحه تنظیمات افزونه وارد می شویم. محتویات این صفحه در پنج تب مختلف دسته بندی شده است که در ادامه به توضیح آنها می پردازیم.
تب عمومی در افزونه Broken Link Checker
تنظیمات عمومی افزونه در این تب قرار داده شده است.
موقعیت : در این بخش تعداد لینکهای خراب یا شکسته ای که توسط افزونه شناسایی شده است نشان داده می شود.
بررسی هر یک از پیوندها: در این قسمت بازه زمانی به منظور بررسی لینکها تعیین می کنیم. به صورت پیش فرض هر ۷۲ ساعت یکبار لینکها بررسی می شوند.
آگاه سازی از طریق رایانامه: با انتخاب گزینه اول در صورت وجود لینک های خراب یا شکسته برای مدیر سایت ایمیل فرستاده می شود. در صورتی که گزینه دوم را هم انتخاب کنیم در صورتی که در نوشته یا پستی لینک خرابی وجود داشته باشد برای نویسنده آن نیز ایمیل فرستاده می شود.
Notification e-mail address : در صورتی که بخواهیم به جای ایمیل مدیریت به آدرس دیگری ایمیل فرستاده شود در این قسمت وارد می کنیم.
تنظیم پیوند: در این قسمت می توانیم قالب های سفارشی در پیوندهای شکسته یا پاک شده را تنظیم کنیم. با کلیک بر روی گزینه “ویرایش CSS” می توانیم استایل را تنظیم کنیم. به طور پیش فرض لینکهای شکسته با یک خط بر روی آنها مشخص می شوند.
همچنین با انتخاب گزینه سوم می توانیم از موتورهای جستجو بخواهیم که لینکهای شکسته را دنبال نکنند. این مورد می تواند تاثیر مثبتی در سئو سایت داشته باشد.
توجه کنید که این تنظیمات فقط به محتوای نوشته ها اعمال می شود نه در دیدگاه ها یا زمینه های سفارشی.
Suggestions : با انتخاب این گزینه افزونه پیشنهادهای جایگزینی برای لینکهای خراب ارائه می کند.
warnings : با انتخاب این گزینه لینکهای مشکوک بجای وضعیت “شکسته” به صورت “هشدار” نمایش داده می شوند. اگر این گزینه را غیرفعال کنیم تمامی لینکهای مشکوک را به عنوان لینکهای خراب و شکسته نشان می دهد.
YouTube API Key: به منظور بررسی لینکهای یوتیوب می توانیم api key یوتیوب را در این قسمت وارد کنیم.
Post Modified Date : زمانی که یک لینک ویرایش می شود تاریخ ویرایش پست را غیرفعال می سازد.
پس از اعمال تنظیمات دلخواه بر روی گزینه “ذخیره تغییرات” کلیک می کنیم. در ادامه به توضیح سایر تبهای موجود در افزونه خطای ۴۰۴ وردپرس می پردازیم.
تب “دنبال پیوندها بگرد” در افزونه رفع لینک های خراب در وردپرس
در این تب می توانیم تعیین کنیم که افزونه ها در چه بخش هایی به دنبال لینکهای خراب و شکسته بگردد.
همچنین می توانیم انتخاب کنیم که با توجه به وضعیت نوشته ها لینک های آنها بررسی شود. در حالت پیش فرض فقط لینکهای مربوط به نوشته های منتشر شده بررسی می شود.
تب “بررسی پیوندها” در افزونه رفع لینک های خراب در وردپرس
در بخش می توانیم نوع لینک های مد نظر خودمان را تعیین کنیم. به عنوان مثال لینک های HTML، تصاویر HTML، ویدیوهای جایگذاری شده یوتیوب، ویدیوهای گوگل ویدیو و … .
همچنین می توانیم در بخش “لیست محروم ها” کلمات مد نظر خودمان را وارد کنیم. لینک هایی که شامل این کلمات باشند بررسی نخواهند شد.
تب پروتکل ها و رابط های برنامه
در این بخش پروتکل های مد نظر خودمان را انتخاب می کنیم. به طور پیش فرض HTTP ، یوتیوب، مدیافایر و رپیدشیر در دسترس هستند.
تب “پیشرفته” در افزونه رفع لینک های خراب در وردپرس
در این تب در واقع تنظیمات پیشرفته افزونه قرار دارد. به طور معمول تنظیمات پیش فرض مناسب است. مهمترین موارد این بخش عبارتند از:
زمان مورد نظر به پایان رسید: اگر بارگذاری یک لینک بیشتر از زمان تعیین شده به طول بیانجامد، به عنوان لینک شکسته نشانه گذاری می شود.
Show the dashboard widget for: ویدجت در داشبرد برای کدام نقش های کاربری نمایش داده شود. سه گزینه موجود عبارتند از مدیریت، ویرایشگر و نقش های بالاتر از آن، هیچ کس. در صورت انتخاب هیچکس (Nobody) ویدجت غیرفعال می شود.
Logging : فعالسازی حالت ثبت گزارش به منظور انجام عملیات دیباگ و رفع خطا.
مدیریت پیوندهای شکسته
پس از شناسایی پیوندهای شکسته می توانیم آنها را از بخش “ابزارها > پیوندهای شکسته” مشاهده و مدیریت کنیم. با انتخاب این گزینه صفحه ای مشابه تصویر زیر برای ما باز می شود:
در این صفحه تعداد لینک های خراب و آدرس URL آنها نمایش داده می شود. در ستون “موقعیت” وضعیت خطای لینک نشان داده می شود. در ستون “متن پیوند” متن لینک که در توسط کاربران مشاهده می شود نشان داده می شود. در ستون “منبع” عنوان نوشته یا برگه ای که لینک در آن قرار دارد نمایش داده می شود.
با انتخاب لینک موارد زیر برای مدیریت آن در اختیار ما قرار می گیرد.
ویرایش نشانی: با انتخاب این گزینه می توانیم لینک را ویرایش کنیم. متن و آدرس url لینک قابل ویرایش هستند. همچنین اگر لینک پیشنهادی وجود داشته باشد در این قسمت نمایش داده می شود. پس از اعمال تغییرات باید بر روی “بروزرسانی” کلیک کنیم.
بی پیوند کردن: با کلیک بر روی این گزینه این لینک از تمامی پست ها حذف می شود. در استفاده از این گزینه دقت کنید.
شکسته نیست: در صورتی که بخواهیم این لینک را از لیست لینک های خراب یا شکسته خارج کنیم از این گزینه استفاده می کنیم.
Dismiss: با انتخاب این گزینه لینک مد نظر از لیست حذف می شود. در صورتی که وضعیت لینک تغییر کند مجددا نمایش داده خواهد شد. تفاوت این گزینه با گزینه قبلی این است که گزینه “شکسته نیست” باعث می شود که لینک به حالت “معتبر” در بیاید. اما Dismiss فقط آن را از لیست نمایش خارج می کند.
بازبررسی: بررسی مجدد وضعیت لینک